Erhvervs og iværksætterudspil peger på de rette værktøjer

Ser man nærmere på de enkelte forslag, skal der dog justeres lidt, før de får den ønskede og fulde effekt.

Regeringen fremlagde i dag det længe ventede udspil, der skal forbedre vilkårene for at erhvervslivet kan skabe vækst, og sikre, at vi fortsat har stærke iværksættervirksomheder i Danmark.
 
”Regeringen skal have ros for at tage fat på de mange rammevilkår, der har betydning for, at dansk erhvervsliv er stærkt, konkurrencedygtigt og førende på en række styrkepositioner – heri blandt life science. Det er også prisværdigt, at regeringen arbejder for at styrke danske iværksættervirksomheder.”
Udtaler Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien.
 
Udspillet peger på en række områder, der er afgørende for fortsat vækst, bedre adgang til kapital for iværksættervirksomheder, tiltrækning af arbejdskraft og incitament for at investere i forskning og udvikling. Desuden er vi meget glade for at regeringen har prioriteret life science området som en selvstændig styrke, der får sin egen vækstplan.
 

Stadig behov for justeringer

 
”Skal vi udnytte det fulde potentiale af vækstplanen er der behov for at hæve ambitionsniveauet på visse punkter.
 
Indførelsen af fradraget for forskning og udvikling på 110 % sker over 8 år. Det bør ske hurtigere.
 
Desuden er 30 millioner afsat til life science vækstplanens initiativer ikke et stort beløb i forhold til de gevinster der kan være for samfundet i form af arbejdspladser, nye behandlinger og skatteindtægter.

Vi er meget tilfredse med, at der sættes midler af specifikt til life science området. Der skal dog økonomiseres med forslagene, hvis vækstteamets anbefalinger skal imødekommes for 30 millioner.” udtaler Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien
 
Regeringens udspil har lagt en god skitse for de nødvendige indsatsområder. Enkelte tiltag skal finjusteres for at få den fulde effekt. Det hjælper Medicoindustrien meget gerne med til.