Fuldt hus ved fejring af Danmarks nye bemyndigede organ

Mandag den 29. april 2024 kunne medicobranchen endelig løfte glassene og fejre, at der igen er et bemyndigede organ på dansk jord. Læs mere om fejringen her.

Artikel:
Det var Vice President vedTÜV SÜD Denmark Health Services Martin Jakobsson, som åbnede festlighederne i Eigtved Pakhus med dagens første tale, da Medicoindustrien og TÜV SÜD Danmark Aps mandag d. 29. april 2024 inviterede til fejring af, at Danmark igen har et bemyndiget organ på dansk jord. Her kom han med en kort introduktion til, hvad TÜV SÜD Danmark Aps er for en størrelse, ligesom han fortalte nærmere omkring, hvor Danmarks nye, bemyndigede organ vil lægge sit strategiske fokus.
Herefter overtog Erhvervsministeriets Departementschef Michael Dithmer mikrofonen for at fortælle om betydningen af at have et bemyndiget organ i Danmark for dansk life science, ligesom departementschefen understregede behovet for smidigere regulatoriske rammer for den danske medicoindustri på europæisk niveau. Et budskab, der blev vel modtaget blandt de fremmødte.
Derefter tog Medicoindustriens egen direktør Peter Huntleyordet for at tale om betydningen af medicobranchens rolle i dansk life science og vigtigheden af, at nye innovationer til sundhedsvæsenet lanceres i Europa, før Lina Gandløse Hansen.  Direktør for Handel og Investeringer i Trade Council i Udenrigsministeriet satte fokus på det danske life science-økosystem i en global kontekst og Senior Vice President ved TÜV SÜD Business Unit MHS Royth von Hahnsatte ord på TÜV SÜD’s globale perspektiver på deres nye afdeling i Danmark.

Et bemyndiget organ har længe været en mærkesag for Medicoindustrien
Herefter var der kun fejring tilbage på programmet, for der var meget at fejre. For designeringen af TÜV SÜD Danmark Aps kommer efter en længere proces, hvor særligt Medicoindustrien har arbejdet hårdt for at skabe politisk opmærksomhed omkring nødvendigheden af et bemyndiget organ i Danmark.
 
Medicoindustrien fik sin mærkesag igennem, da den daværende regering med aftalen om genstart af dansk eksport fra oktober 2020 afsatte samlet 14,7 mio. kr. i en engangsbevilling til at etablere et bemyndiget organ på dansk jord.  Erhvervsministeriet foretog i samarbejde med det daværende Sundheds- og Ældreministerie samme efterår et udbud om etablering af et bemyndiget organ i Danmark, hvilket TÜV SÜD vandt i december 2020.
Det er særligt en glædelig nyhed for alle de små og mellemstore medico-virksomehder i Danmark, der nu har et lokalt forankret bemyndiget organ at gå til, men også vigtigt for branchens største aktører. Samlet deltog ca. 80 personer i fejringen i Eigtved Pakhus.
 

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Chef for Politik og Kommunikation
49184707