Gratis webinarer omkring det udvidet producentansvar for emballage

Emballageretur, hvori Medicoindustrien er engageret, har to kommende gratis webinarer, med relevans for medicovirksomheder. Medicoindustrien tilbyder et uddybende 1-dags-kursus i emballagedirektivet. Få et overblik her.

Det lovpligtige producentansvar for emballage træder i kraft i Danmark den 1. januar 2025 med registreringspligt allerede fra den 31. marts næste år, hvilket stiller en række nye krav om genanvendelse af emballage som også gælder for aktører i medicobranchen.

Medicoindustriens sekretariat indgår i samarbejde med Emballageretur med henblik på at tilbyde vores medlemmer en løsning, der fastholder deres compliance på emballageområdet allerede fra marts næste år.
Emballageretur, som hjælper danske virksomheder med at leve op til kravene i producentansvaret for emballage, tilbyder i den forbindelse to gratis webinarer af én times længde hver, som kan være af interesse for aktører i medicobranchen.

Det første webinar er Emballagereturs basiswebinar, der finder sted den 27. september 2023 kl. 9:30-10:30 og igen den 30. oktober 2023 kl. 14:00 – 15:00. Til dette webinar får man en indledende introduktion til producentansvaret for emballage samt dets konsekvenser for danske virksomheder.

Det andet webinar afholdes den 2. oktober 2023 kl. 14:00 – 14:55 og giver virksomheder et overblik over omkostningsstrukturen ifm. producentansvaret, herunder ved at introducere værktøjet Prisindikatoren, som kan hjælpe virksomheder med at få solidt indblik i de mulige økonomiske aspekter.

Medicoindustriens MedTech Academy udbyder også et kursus den 12. december 2023 om det nye producentsvar for emballage. På kurset har du mulighed for at få en mere gennemgående indsigt i direktivet, idet der her gennemgås det seneste nyt ifm. det udvidet producentansvar for emballage samt de konkrete konsekvenser det får for berørte parter: fremstillere, påfyldere og grossister. Ydermere ser kurset også på hovedpunkterne i EU-Kommissionens forslag til ny forordning for emballage og emballageaffald. 

Tilgå og tilmeld dig de to gratis webinarer fra Emballageretur her.

Læs mere og tilmeld dig MedTech Academy’s kursus om det nye producentansvar her

Kontakt

ml@medicoindustrien.dks billede
Maria Larsen
Politisk konsulent
49184704