Innovation er fremtidens målestok

Læs Berlingskes nye life science-tillæg, hvor Peter Huntley udtaler sig om innovation som fremtidens målestok

I dag bliver ingen medarbejdere i sundhedsvæsenet målt på innovation, men det bør ændres, så behandlingerne i højere grad kommer til at handle om kvalitet i stedet for kvantitet.

Det danske sundhedsvæsen har en lang tradition for at måle på, hvordan vi behandler flest mulige patienter på kortest tid, og hvordan driften af sygehusene kan optimeres. Fra politisk side er forslaget til sundhedsreformen, at centralisering i indkøb af medicinsk udstyr vil kunne imødegå sundhedsvæsenets økonomiske udfordringer.

-Det er kun omkring fem procent af det samlede driftsbudget i sundhedsvæsenet, som går til indkøb af medicinsk udstyr, så besparelserne vil næppe ændre noget markant, siger Peter Huntley, der er direktør i Medicoindustrien.

Ifølge Peter Huntley handler det ikke om kvantitet, men om at købe det udstyr, som kan sikre bedre behandlinger, øge kvaliteten og udnytte ressourcerne bedre.

-Vi er nået til et mæthedspunkt med optimeringerne nu, og vi bør i stedet kigge på, hvordan innovationen kan blive en ny målestok, for det er på det felt, at vi i Danmark for alvor kunne flytte os og sikre bedre behandlinger, forklarer Peter Huntley.

Læs hele artiklen

Kontakt

sl@medicoindustrien.dks billede
Sarah Lønstrup Lindegaard
Kommunikationskonsulent
49184704