Lægemiddelstyrelsen og industrien drøfter notified bodies

Medicoindustriens bestyrelse, Medtech Europe og Lægemiddelstyrelsen mødtes i denne uge for at drøfte implementeringen af de nye EU-forordninger.

Medicoindustriens bestyrelse, Medtech Europe og Lægemiddelstyrelsen mødtes i denne uge for at drøfte de store udfordringer som medicobranchen står overfor i forhold til at implementere de nye EU-forordninger - MDR og IVDR - samt konsekvenserne af manglen på bemyndigede organer (notified bodies). 

Hvis der ikke findes en løsning på disse udfordringer inden for de kommende måneder, vil det i sidste ende kunne gå udover patienterne, som ikke får adgang til livsvigtig diagnosticering og behandling.

Industrien opfordrer derfor indtrængende Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og alle EU-medlemsstaterne til at levere løsninger, der hurtigt vil implementere de nye instrumenter – EUDAMED-databasen og udpegningen af bemyndigede organer samt en række udfyldende retsakter – så medicobranchen fortsat kan levere livreddende medicinsk udstyr til sundhedsvæsenet i Europa.

Medicoindustrien arbejder tæt sammen med Lægemiddelstyrelsen og Medtech Europe for at finde en holdbar løsning. 

Læs Medtech Europe's policy paper her

 

Kontakt

sl@medicoindustrien.dks billede
Sarah Lønstrup Lindegaard
Kommunikationskonsulent
49184704