Medicoindustrien får nyt forpersonskab

Rasmus Hother le Fevre fra Ferrosan Medical Devices er ny forperson for Medicoindustrien, mens Martin Kiil fra Coloplast er valgt til posten som næstforperson.

Medicoindustrien får nyt forpersonskab. Det sker efter et konstituerende bestyrelsesmøde onsdag d. 29. maj 2024, hvor bestyrelsen var samlet for første gang efter valget til bestyrelsen ved Medicoindustriens generalforsamling d. 14. maj 2024.

Ved bestyrelsesmødet onsdag blev tidligere næstforperson Rasmus Hother le Fevre, CEO i Ferrosan Medical Devices, valgt til rollen som forperson, mens Martin Kiil, Vice President Nordics hos Coloplast, blev valgt til næstforperson.

Det var givet forud for det konstituerende bestyrelsesmøde, at Medicoindustrien skulle have nyt forpersonskab, da Medicoindustriens tidligere forperson Marianne Ølholm inden generalforsamlingen d. 14. maj 2024 havde meddelt, at hun ikke genopstillede til bestyrelsen. Årsagen hertil var, at hun har fået nyt job i Novo Nordisk som Senior Vice President Global Trial Portfolio, hvor hun fremover kommer til at beskæftige sig mindre med medicinsk udstyr hos Novo Nordisk.
 
Nyt forpersonskab glæder sig til opgaven
Blandt Medicoindustriens nye forpersonskab glæder man sig til arbejdet i den kommende tid, hvor der bl.a. skal ansættes en ny direktør for organisationen, efter at Medicoindustriens nuværende direktør Peter Huntley har valgt at stoppe på posten efter 12 år i spidsen for brancheorganisationen.

Samtidig står organisationen et spændende sted politisk, hvor den politiske interessevaretagelse og kommunikation er styrket igennem de seneste år. Det fortæller Medicoindustriens nye forperson Rasmus Hother le Fevre.

”Medicobranchen har brug for en stærk brancheorganisation, der aktivt varetager branchens interesserer. Her har organisationen udviklet sig meget igennem de seneste år, og det er en udvikling, som vi ser frem mod at styrke yderligere”, udtaler Rasmus Hother le Fevre.

Rasmus Hother le Fevre peger bl.a. på, at Medicoindustrien som organisation spiller en central rolle i forhold de regulatoriske rammevilkår, der er afgørende for branchen.

”På europæisk niveau står vi i en situation, hvor udviklingen af innovativt medicinsk udstyr på nogle områder rykker fra Europa som følge af den langsommelige implementering af MDR og IVDR. Industrien har brug for regulatoriske rammer, der fordrer innovation og vækst”, fortæller Rasmus Hother le Fevre. 

Samtidig har Medicoindustrien en afgørende position ift. at varetage branchens interesser tæt på markedet, hvilket også i fremtiden skal stå som en afgørende del af organisationens DNA. Det fortæller næstforperson Martin Kiil.

”Det danske hjemmemarked er afgørende for danske producenter af medicinsk udstyr og samtidig en forudsætning for, at vi kan tiltrække globale aktører. Derfor kommer Medicoindustrien til at fortsætte det arbejde, der ligger i at sikre et styrket fokus på værdibaserede indkøb og et mere innovationsparat mindset i sundhedsvæsenet”, udtaler Martin Kiil.

Samlet består Medicoindustriens bestyrelse af følgende medlemmer:

  • Forperson: Rasmus Hother le Fevre, CEO i Ferrosan Medical Devices
  • Næstforperson: Martin Kiil, Vice President Nordics hos Coloplast
  • Stine Mørch, Corporate Vice President Devices & Delivery Solutions i Novo Nordisk
  • Thomas Gabriel, CEO for Cook Medical Europe
  • Keld Daugaard Rasmussen, Nordic National Sales Manager hos Boston Scientific
  • Emil Lobe Wellington Suenson, Country Sales Manager hos Johnson & Johnson
  • Lars Rust, Regional Managing Director hos Olympus  
  • Michael Palne, Managing Director hos Siemens Healthineers

Læs hele pressemeddelelsen her. 

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Chef for Politik og Kommunikation
49184707