Medicoindustrien i opråb: Sundhedsvæsenet har brug for et nyt styringsparadigme

Skal det danske sundhedsvæsen leve op til kravet om kvalitet og kapacitet, kræver det en radikal ændring i måden, vi styrer det på. Sådan lyder budskabet fra Medicoindustriens adm. direktør Peter Huntley i Børsen.

Der er brug for at anskue sundhed som en investering frem for en udgift. Sådan lyder budskabet fra Medicoindustriens adm. direktør Peter Huntley i en kronik i Børsen d. 20. oktober, hvor der lægges op til behovet for en hel ny styringsmodel til at få sundhedsvæsenet på ret køl. 

Igennem en årrække er effektiviseringer i sundhedsvæsenet ofte blevet målt som "samme løsning til en billigere pris" eller "flere opgaver med samme ressorucetræk", lyder det i kronikken. Det er en metodisk fejlsatsning, som har betydet, at man i stedet for at indkøbe det mest innovative udstyr og skabe bedre arbejdsgange, har prioriteret mindre effektive behandlingsredskaber og lagt et hårdt pres på sundhedspersonalet. 

Situationens alvor i sundhedsvæsenet kalder på, at man i stedet introducerer et nyt styringsparadigme, hvor man "fokuserer på innovation i form af løbende forbedringer og springvis fornyelse af behandlingsmetoder, behandlingsprocesser og sammenhængskraft", er budskabet.  

Læs hele kronikken her. 

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Politisk konsulent og presse- og kommunikationsansvarlig
49184707