Medicoindustrien indgår i samarbejde med Emballageretur

Medicoindustrien er indgået i et samarbejde med det nye faglige fællesskab Emballageretur, som hjælper danske virksomheder med at leve op til kravene i producentansvaret for emballage. Få et overblik her.

Medicoindustrien indtræder i et samarbejde med det nye faglige fællesskab Emballageretur, der arbejder med det nye EU-lovpligtige producentansvar for emballage.

Direktivet om emballage og emballageaffald træder i kraft til næste år og skal sikre mere genbrug og design af genanvendelige materialer i industrien. Første skæringsdato er 1. marts 2024, hvor samtlige virksomheder, der er påfylder eller første omsætningsled, skal registreres i Dansk Producentansvar, der er den registeransvarlige myndighed for det udvidet producentansvar.

Med emballagedirektivet flyttes miljøansvaret fra myndighederne til producenterne og vil i nogle tilfælde medføre markant øget ressourcetræk på området. Emballageretur er en non-profit organisation, som tilbyder at håndtere det udvidet producentansvar på vegne af danske virksomheder i hele EU. Organisationen har ligeledes fokus på at hjælpe den enkelte virksomhed på vej mod en mere ansvarlig håndtering af emballageffald, der bygger på cirkulære principper om øget genbrug og genanvendelse.

”Emballageretur er særligt attraktivt, da foreningen tilbyder faglige netværk på tværs af emballagetyper. Ved at indtræde i samarbejdet er vi med til at udbyde og efterspørge branchespecifikke løsninger, så vi kan hjælpe vores medlemmer med at forene grønne initiativer og kvalitetssikring i vores højtreguleret branche – også på emballageområdet” udtaler Maria Larsen, Politisk konsulent i Medicoindustrien.

Der er bred opbakning til samarbejdet, hvor organisationerne APPLiA, EPS-branchen, FABA, GRAKOM og VELTEK også indgår.

Emballageretur er en del af paraplyorganisationen for udvidet producentansvar, Retur.

Har din medicovirksomhed brug for assistance med det nye producentansvar? Så anbefaler Medicoindustrien at benytte Emballageretur - og du kan læse mere på Emballageretur’s hjemmeside her.
 

Kontakt

ml@medicoindustrien.dks billede
Maria Larsen
Politisk konsulent (pt. på barselsorlov)
49184704