Medicoindustrien på Folkemødet

Medicoindustrien er igen i år med i en række spændende debatten på Folkemødet

Den 13.-16. juni 2019 slår Folkemødet dørene op for et program pakket med politiske arrangementer og agendaer. Også i år fylder sundhed og erhvervspolitik meget i programmet, og Medicoindustrien er repræsenteret for 6. år i træk med en række spændende arrangementer:
 
Science faction: Fremtidens fascinerende sundhedsløsninger

CAR-T behandling er en epokegørende ny metode til bekæmpelse af kræft. Bliv klogere på 15 min. når professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital Inge Marie Svane fortæller om den revolutionerende nye behandlingsmetode i en intens tech talk. Bagefter kan du møde professor og vicedirektør ved DTU, Jan Madsen, som på bare 15 min. vil gøre os klogere på, hvordan avanceret teknologi og kunstig intelligens revolutionerer sundhedsområdet i en ikke så fjern fremtid. Kom og lyt med, når science faction fascinerer i Lif og Medicoindustriens livepodcast "Liv i fremtiden" i Haveteatret på Grønbechs Hotel.

Deltagere: Jan Madsen, professor og vicedirektør, DTU, Inge Marie Svane, professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi, Herlev Hospital, Christiane Vejlø, Anders Kjærulff, Ida Sofie Jensen, Lægemiddelindustriforeningen og Peter Huntley, Medicoindustrien 

Det foregår på Grønbechs Hotel i Haveteatret (N6) torsdag den 13. juni kl. 13.00-15.00.

Læs mere om arrangementet her
 

Hjælpemidler - højtspecialiseret produkt eller stangvare?

Debat om udviklingen af fremtidens hjælpemiddelformidling. Debatten belyser emnet – set både fra brugere, fagpersoner, kommuner og producentsiden. Spændingsfeltet i diskussionen er tendensen til, at kommunerne gennem indkøbsaftaler, stram økonomisk styring og manglende rammer for faglig vurdering, presser på en tendens, hvor borgerne i stigende grad tilbydes standardiserede hjælpemidler, som ikke er specialtilpasset individuelt og ofte risikerer at skabe komplikationer. På den anden side står brugerorganisationer og fagorganisationer sammen om at påpege, at netop individuelt tilpassede hjælpemidler sikrer borgeren bedre livskvalitet, større selvhjulpenhed og er udtryk for god samfundsøkonomi, da man mindsker komplikationer og behandlingskrævende skader. Eventet arrangeres som debat med en målsætningen om, at centrale fokuspunkter fra de fores parter samles op og bringes videre til politikerne efter Folkemødet. Dette sker i et vidensnotat.

Deltagere: Morten Rasmussen, direktør, Danishcare, Tina Nør Langager, ormand, Ergoterapeutforeningen, Susanne Olsen, formand, Dansk Handicap Forbund, Lene Laursen, vicedirektør, Medicoindustrien og Nick Allentoft, facilitator, Den Offentlige.

Det foregår på Kæmpestranden, DUOS – relationer skaber velfærd (J29), lørdag den 15. juni kl. 10.30-11.30

Læs mere om arrangementet her

Sundt liv for alle – hvem har ansvaret for verdensmål nr. 3?

Med verdensmålene forpligter FN’s medlemslande sig til bl.a. at gøre en ende på lang række af epidemier og andre smitsomme sygdomme inden 2030. Målet er at udbrede universel sygeforsikring og give adgang til effektive lægemidler og vacciner til alle. Men hvem bærer ansvaret for, at verdensmålet om sundhed og trivsel bliver en realitet? Dansk Erhverv, LIF, Medicoindustrien og Dansk Biotek kaster bolden op og udfordrer en life science virksomhed, en politiker, en NGO og en fond. Hvem griber bolden først, og hvordan samarbejder fonde, life science-branchen, politikere og NGO’er bedst om at opfylde verdensmål nummer 3? Medicoindustrien er arrangør sammen med Dansk Erhverv og Lægemiddelindustriforeningen.  

Deltagere: Thomas Kongstad Petersen, vicepræsident, Global Clinical Operations, LEO Pharma, Mette Reissmann, (S), Socialdemokratiet, Anders Ladekarl, generalsekretær, Dansk Røde Kors og Thomas Larsen, moderator, politisk redaktør, Berlingske.

Det foregår i Dansk Erhvervs telt (G7) lørdag den 15. juni kl. 12.00-12.50

Læs mere om arrangementet her  
 
Alle arrangementerne kan findes i Folkemødets officielle program her

Vi ses!
 
 

Kontakt

sl@medicoindustrien.dks billede
Sarah Lønstrup Lindegaard
Kommunikationskonsulent
49184704