Medicoindustrien søger en student til politisk interessevaretagelse og kommunikation

Brænder du for at arbejde med politisk interessevaretagelse og kommunikation på både nationalt niveau og EU-plan? Motiveres du af at præge rammevilkårene for life science-virksomheder, der redder liv og bidrager til at styrke sundhedsvæsener verden over? Så er du måske vores kommende student.

Den danske medicobranche oplever i disse år markant vækst ligesom resten af den danske life science-industri. Den udvikling skal gerne fortsætte, og derfor er det afgørende, at branchen har tidssvarende rammevilkår, der giver danske virksomheder de bedste forudsætninger for at udvikle innovativt medicinsk udstyr til gavn for borgere, patienter og sundhedspersonale.

På det politiske niveau sker der i øjeblikket mange væsentlige udviklinger, for med bl.a. en kommende national strategi for life science, Sundhedsstrukturkommissions anbefalinger til sundhedsvæsenets indretning og omfattende EU-forordninger er der betydelig politisk bevågenhed på de danske medicovirksomheder i life science-industrien.

Som student i Medicoindustrien får du erfaring med og vil bidrage til eksekveringen af Medicoindustriens public affairs-prioriteter og kommunikationsanliggender. Derfor kommer du til at få en bred opgaveportefølje. Eksempelvis:

 • Udarbejdelse af mindre notater og baggrundsanalyser af politisk karakter til både intern og ekstern brug
 • Forberedelse ifm. møder og politkerbesøg med MF’ere og andre centrale stakeholders på det sundheds- og erhvervspolitiske område
 • Udarbejdelse af debatindlæg og kronikker til landsdækkende medier
 • Produktion af nyhedsbreve, artikler og anden kommunikation, både af intern og ekstern karakter
 • Løbende monitorere sundhedspolitiske dagsordener i dansk og europæisk politik
 • Bistå i planlægningen af kurser, seminarer og andre arrangementer, herunder research og booking af oplægsholdere i vores kursusafdeling MedTech Academy
 • Løbende ad-hoc opgaver.

Du får ansvar for egne opgaver og løbende faglig sparring med nogle af landets dygtigste sundhedspolitiske medarbejdere.

Om dig:

Vi forestiller os, at du er studerende på en samfundsvidenskabelig eller kommunikationsfaglig uddannelse på enten bachelor- eller kandidatniveau. Du har stærke kommunikationskompetencer, en god politisk forståelse og formår at føre idéer ud i praksis. Viden om sundheds- og erhvervspolitik er ikke et krav. Vi står klar til at lære dig en masse om det sundheds- og erhvervspolitiske felt.

Om os:

Medicoindustrien (MedTech Denmark) er en brancheforening for mere end 230 virksomheder, som udvikler, producerer og sælger medicinsk udstyr i Danmark. Medicinsk udstyr dækker over alt fra plastre, sprøjter og pumper til sundhedsapps, respiratorer og scannere. Vores medlemskreds tæller en bred skare af aktører fra mindre startups til store, multinationale life science-virksomheder som eksempelvis Novo Nordisk, Coloplast, Johnson & Johnson, Ambu og Cook Medical.

Vores arbejde består i at varetage medlemsvirksomhederne interesser indenfor en række sundheds- og erhvervspolitiske områder såsom digitalisering, bæredygtighed, eksport, regulatoriske forhold og forskning, der alle har stor betydning for industrien. Medicoindustrien har en bred kontaktflade og er i tæt dialog med aktører på det regionale niveau, politikere på Christiansborg, i EU-regi samt andre internationale interessenter. Derudover er foreningen i løbende kontakt med medier og samarbejder med andre organisationer indenfor sundhedsområdet.

Medicoindustrien yder desuden rådgivning til foreningens medlemmer, organiserer faglige netværk for virksomhedernes ansatte og afholder seminarer og konferencer om aktuelle problemstillinger.

Praktiske forhold

 • Stillingen ønskes besat snarest muligt og senest d. 1. februar 2024.
 • Ansøgningsfristen er mandag d. 11. december 2023 kl. 12:00, men ansøgninger vil blive vurderet løbende.
 • Arbejdstiden er som udgangspunkt 15 timer pr. uge. Vi udviser naturligvis fleksibilitet i eksamensperioder.
 • Vi tilbyder attraktive ansættelsesvilkår, ligesom vi dækker offentlig transport til og fra arbejdspladsen.
 • Vi holder til i DTU Science Park i Hørsholm, hvor en række af vores medlemsvirksomheder også er placeret. Der går bus fra Nørreport St. direkte til døren.
 • Du kan læse mere om os på www.medicoindustrien.dk. Har du spørgsmål til stillingen, skal du ikke tøve med at kontakte Chef for Politik og Kommunikation i Medicoindustrien Stellan Nørreskov Wulff på tlf. nr. +45 48 80 75 35 eller e-mail på snw@medicoindustrien.dk.

Sådan ansøger du:

Du kan søge på to måder:

 • Enten kan du uploade dit CV, gerne indeholdende en mindre motivation omkring, hvorfor du vil arbejde i Medicoindustrien, direkte til vores jobopslag på LinkedIn her (via EasyApply).
 • Alternativt er du velkommen til at søge ved at sende dit CV, indeholdende en mindre motivation, direkte pr. mail til snw@medicoindustrien.dk. Angiv i givet fald ”Ansøgning – Student” i emnefeltet.

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Chef for Politik og Kommunikation
49184707