Medicoindustrien står bag ny prisuddeling, som skal fejre kliniske forsøg og afprøvninger

Medicoindustrien indstifter ny pris, som skal hylde Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger. Medicoindustriens medlemmer kan nu indstille kandidater til priserne.

Medicoindustrien står sammen med otte organisationer bag en ny prisuddeling, som skal sætte fokus på de største bedrifter, personer og projekter i løbet af det seneste år inden for kliniske forsøg og afprøvninger i Danmark. 

Vicedirektør i Medicoindustrien, Lene Laursen, ser frem til prisuddelingen: ”Medicinsk udstyr er afgørende for, at borgere i Danmark og resten af verden kan få en så bekvem og sikker behandling som overhovedet muligt. Kliniske afprøvninger spiller i den sammenhæng en vigtig rolle, da afprøvningerne baner vejen for, at de mest innovative løsninger kan komme ud i sundhedsvæsnet og gøre nytte. Vi er derfor stolte af være med til at stifte denne pris, der hædrer de ildsjæle, der i deres dagligdag bringer de kliniske forsøg og afprøvninger til live. Det er en gruppe mennesker, der i den grad fortjener at hyldes,” udtaler hun i en fælles pressemeddelelse. 

Medicoindustriens medlemmer har frem til den 29. april mulighed for at indstille kandidater til de enkelte priser.

Så hvis du har kendskab til en person eller et projekt, som fortjener at blive hyldet, kan du indstille kandidaterne ved at trykke her

Der uddeles i alt syv priser indenfor kategorierne: 

  • Årets forskerinitierede forsøg
  • Årets virksomhedsinitierede forsøg
  • Årets patientfokus
  • Årets offentlig-private samarbejde
  • Årets nyskabelse
  • Årets nye forskningsmiljø
  • Årets ildsjæl 

Prisuddelingen afholdes den 7. juni i Life Science Huset, Lersø Park Allé 101, København Ø.  
 

Det er Medicoindustrien, der sammen med Danske Patienter, Dansk Selskab for Fysioterapi, Dansk Sygepleje Selskab (DASYS), Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægeforeningen, Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, Fagforeningen Pharmadanmark – Akademikere i Life Science - og Trial Nation står bag priserne for Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2022. Dagens Medicin er mediepartner. 

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Politisk konsulent og presse- og kommunikationsansvarlig
49184707