Mere end 500 studerende deltog, da Medicoindustrien og MedTech Careers-partnerne satte fokus på karrieremulgiheder i medicobranchen

Over 500 studerende var med da Medicoindustrien sammen med MedTech Careers og studenterorganisationen Copenhagen MedTech bød velkommen til dette års karrieredag.

Torsdag d. 16. november 2023 d. inviterede Medicoindustrien og brandingkampagnen MedTech Careers for andet år i træk til karrieredag, hvor der blev sat fokus på de mange karrieremuligheder, medicobranchen har. Som noget nyt blev karrieredagen i år afholdt i samarbejde med studenterorganisationen Copenhagen MedTech, som forlængelse af deres Copenhagen MedTech Innovation Summit 2023.

MedTech Careers-karrieredag
Mere end 500 studerende og andre interesserede deltog i dagens arrangement, som foregik i Panumbygningen på Københavns Universitet. De første to timer af programmet var dedikeret til MedTech Careers, hvor de studerende havde rig mulighed for at møde og tale med repræsentanter fra de syv MedTech Careers-partnere, som omfatter Novo Nordisk, Coloplast, BK Medical, GN, Elos Medtech, Demant og Ambu. Her havde de nemlig opstillet stande og medbragt deres produkter for at tale med de mange interesserede og dedikerede unge om arbejdet og jobmulighederne inden for medicobranchen. Også Medicoindustrien var stærkt til stede som repræsentant for den samlede medicobranche.  

Undervejs var det også muligt at høre et inspirerende oplæg fra Signe Lagoni, som er Corporate Vice President for Delivery Systems Engineering hos Novo Nordisk, da hun var MedTech Careers’ hovedtaler. Her   blev der sat fokus på vigtigheden af medicinsk udstyr i behandlingen af diabetes og andre kroniske sygdomme. Dertil gav oplægget indblik i, hvor afgørende det er at have fokus på patienter, innovation og interdisciplinært samarbejde for at skabe de bedste forudsætninger for at udvikle fremtidens innovative sundhedsløsninger.

Copenhagen MedTech Innovation Summit 2023
Efter MedTech Careers-karrieredag blev dørene slået op for Copenhagen MedTech Innovation Summit 2023. Denne del af dagen bød på en række inspirerende indslag med paneldebatter, taler og pitches med personer fra medicobranchen.

Heriblandt blev afholdt to spændende paneldebatter, som var dedikeret til MedTech Careers-partnerne. I det første indslag gav Karen Marie Klaaborg, Senior Director for Chronic Care Marketing hos Coloplast, Fredrik Gran, Head of Innovation hos BK Medical, og Marie Maj Madsen, Senior Integration Manager hos GN råd og anbefalinger studerende, som gerne vil have en fremtid i medicobranchen.

Dette blev skarpt efterfulgt af dagens anden paneldebat, som bød på en samtale mellem Martin Ebro, Innovation Project Director, Delivery Solutions Innovation Department hos Novo Nordisk, Thor Højlund Olsen, Director, Discovery hos Demant, og Tina Friis Poulsen, VP Operations Dental hos Elos Medtech om, hvordan Danmark som internationalt førende life science-nation er en ideel base for at starte sin karriere i medicobranchen.
 
 
MedTech Careers’ arbejde med at finde nye talenter
Mangel på kvalificeret arbejdskraft udgør i øjeblikket én af medicobranchens største udfordringer, og er en afgørende forudsætning for, at industrien kan fortsætte med at udvikle sig. Medicoindustrien står bag initiativet MedTech Careers, som i fællesskab med syv ledende, store medicovirksomheder har til formål at tiltrække nye talenter til medicobranchen bl.a. gennem arrangementer, ambassadørskaber, SoMe-kampagner og en unik jobportal.

MedTech Careers-partnerne er Novo Nordisk, Coloplast, BK Medical, GN, Elos Medtech, Demant og Ambu.

Du kan læse mere om MedTech Careers her
 

Kontakt

mft@medicoindustrien.dks billede
Mie Friis Trebbien
Politisk konsulent
40910462