Mød Medicoindustrien på Folkemødet 2022

Medicoindustrien er stærkt tilstede ved dette års Folkemøde på Bornholm. Få overblikket her.

I 2020 blev Folkemødet aflyst grudet Covid-19-pandemien, og i 2021 var set-uppet markant mindre end tidligere grundet risikoen for smittespredning. Men nu sker det: D. 16. - 19. juni 2022 slår Folkemødet atter dørene op for et fuldt program pakket med politiske arrangementer og debatter. 

Sundhed fylder dette år meget på agendaen, og Medicoindustrien er stærkt til stede med flere egne debatter ved demokratifesten, der hylder den demokratiske samtale: 

Torsdag d. 16. juni kl. 19:00-20:00 i Kæmpestrandens Debattelt 
Medicoindustrien og Diabetesforeningen: Opgør med postnummerlotteriet 

Over 280.000 danskere lever i dag med diabetes – og fremskrives udviklingen, forventer man, at 460.000 personer i 2030 vil have sygdommen. Alligevel er der fortsat markante forskelle i de behandlingstilbud, der tilbydes mennesker med diabetes på tværs af kommuner og regioner. Med dette Folkemøde-event tager Diabetesforeningen og Medicoindustrien debatten om, hvordan flere mennesker med diabetes – uafhængigt af deres postnummer – kan få adgang til en sensorbaseret glukosemåler til gavn for dem selv, deres nærmeste og samfundsøkonomien.

I panelet deltager: 

 • Lars Christian Lilleholt, MF Venstre og næstformand for Venstres folketingsgruppe
 • Christiana Thorholm, MF Radikale Venstre og bl.a. familieordfører, kommunalordfører, socialordfører og ældreordfører
 • René Danielsson, medlem af kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune for Dansk Folkeparti og formand for social- og sundhedsudvalget i regionskommunen
 • Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen
 • Lene Laursen, vicedirektør i Medicoindustrien
 • Moderator: Stellan Nørreskov Wulff, politisk konsulent og presse- og kommunikationsansvarlig i Medicoindustrien

Fredag d. 17. juni kl. 16:45-17:30 i Dansk Ervhervs telt 
Medicoindustrien, Dansk Ehverv, Dialab og Dansk Biotek: Skal investeringer i sundhed sikre fremtidens velfærd

Det danske velfærdssamfund står overfor en kæmpe udfordring. Vi bliver flere og flere ældre og kronisk syge, og samtidig færre til at tage sig af dem. Vi mangler allerede i dag hænder, og alt peger på, at udfordringen kun bliver større. Med de store arbejdsmarkedsreformer har vi hævet pensionsalderen, så den ”sundhedsfriværdi”, vi før havde opbygget, som følge af en pensionsalder, der ikke steg med samme hast som levealderen, langsomt forsvinder. Men hvad gør vi så, når vi ikke længere kan hæve pensionsalderen for at øge arbejdsudbuddet? Kan vi investere i sundhedsløsninger og innovativt medicinsk udstyr for dermed at fremtidssikre vores velfærdssamfund? Det spørgsmål stiller Medicoindustrien sammen med Dansk Erhverv, Dialab og Dansk Biotek. 

I panelet deltager: 

 • Lars Andersen, direktør Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE)
 • Susanne Axelsen, formand for Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS)
 • Lars Gaardhøj, regionsrådsformand i Region Hovedstaden fra Socialdemokratiet
 • Peter Drøidal, Country Manager Denmark & Nordic Head Market Access hos Novartis
 • Sven Dohmann, Country Director Johnson & Johnson
 • Moderator: Mette Walsted Vestergaard

Derudover er Medicoindustrien tilstede ved en lang række arrangementer, og Medicoindustriens vicedirektør Lene Laursen deltager bl.a. i en paneldebat om fremtidens grønne og bæredygtige hospitaler arrangeret af Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark i Danske Regioners telt torsdag d. 16. juni kl. 15:15-16:00. Læs mere om debatten her. 

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Politisk konsulent og presse- og kommunikationsansvarlig
49184707