Nyt medlem: Visiana

Medicoindustrien byder velkommen til Visiana som nyt medlem

Medtech-firmaet Visiana udvikler software til fuldautomatisk tolkning of røntgenbilleder. Virksomheden blev stiftet i 2004 og har været på markedet siden 2009. Omsætningen er i dag ca 4.4 millioner kr. om året

Hovedproduktet, BoneXpert, er en software til automatisk måling af knoglealderen for et barn ud fra et røntgenbillede af hånden. Denne bestemmelse er mere præcis og standardiseret end en radiologs konventionelle manuelle læsning af billedet, som udviser en betydelig variation fra menneske til menneske.

Produktet er solgt til 150 hospitaler med store børneafdelinger. BoneXpert downloades og installeres på hospitalets egen hardware, og betales per gang det bruges. BoneXpert er integreret i det digitale radiologi-arbejdsmiljø omkring PACS, og dermed opnås en betydelig tidsbesparelse, en mere pålidelig diagnose og optimering af behandlingen. En vigtig del af dette er, at BoneXpert giver den mest nøjagtige forudsigelse af et barns voksenhøjde.

BoneXpert er baseret på avanceret matematisk modellering og er det første eksempel på et kommercielt AI system, som helt er erstatter en radiologs tolkning.

Visiana ønsker at styrke indsatsen inden for regulatorisk godkendelse og salg i hele verden.