Regionerne publicerer ny juridisk vejledning til forskningsaftaler

Regionerne har publiceret en ny vejledning, som skal være med til at udligne de juridiske benspænd, som forskere indenfor sundhedsforskning ofte møde. Få et overblik her.

Mange forskere indenfor sundhedsforskning, både offentlige og private, oplever i dag en række juridiske benspænd, særligt vedr. placeringen af dataansvar, dataroller og deling af data. Disse benspænd har medført tunge administrative processer, hvormed sagsbehandlingen af forskningsansøgninger ofte er forsinket. 

Det er på den baggrund at regionerne nu kan præsentere en ny vejledning, som skal være med til at udligne de juridiske udfordringer, som forskere ofte møder, når de ansøger om et forskningsprojekt.

Vejledningen er blevet udarbejdet af en juridisk arbejdsgruppe med fokus på sundhedsforskning, der blev nedsat af Danske Regioner med repræsentanter fra regionerne og de fire sundhedsvidenskabelige fakulteter. Arbejdsgruppen vil løbende udarbejde flere vejledninger i fremtiden ift. den regulatoriske fortolkning på forskningsområdet.

Ambitionen med vejledningen er, at det giver bedre vilkår for sundhedsforskningen idet den vil medføre en mere smidig sagsbehandling af forskningsansøgninger. 

Medicoindustriens medlemmer har i den grad peget på udfordringer ved at indgå aftaler med regionerne om kliniske afprøvninger, og hilser derfor den nye vejledning velkommen i håbet om at den vil kunne bidrage med at reducere usikkerheder og ressourcespild i aftale indgåelsen om forskningsprojekterne. 

Find vejledningen her.

Kontakt

ll@medicoindustrien.dks billede
Lene Laursen
Vicedirektør
4918 4702