SKI bør ikke håndtere kommunernes indkøb på sundhedsområdet

Medicoindustriens store bekymring er, om kommunerne i højere grad vil anvende Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) til at købe medicinsk udstyr.

Det nære sundhedsvæsen fylder enormt meget i den offentlige debat. Særligt har hele debatten affødt af regeringens sundhedsreform om regionernes nedlæggelse fyldt meget. Men det nære sundhedsvæsen er her allerede.

Kommunerne får flere og flere opgaver på sundhedsområdet – reform eller ej. Det skyldes en række faktorer, herunder at patienterne udskrives tidligere og tidligere og derfor har et større plejebehov, som kommunerne må tage sig af.

Medicoindustriens store bekymring er, om kommunerne i højere grad vil anvende Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) til at købe medicinsk udstyr. SKI bliver alene målt på, hvorvidt de kan levere lavere indkøbspriser her og nu, og ikke på, hvor længe produkterne holder, om de letter driften i kommunerne, eller om de løfter kvaliteten af behandlingen. Derfor mener Medicoindustrien ikke, at SKI hører hjemme som operatør på sundhedsområdet.

Læs hele debatindlægget hos Altinget

Kontakt

els@medicoindustrien.dks billede
Emil Lobe Wellington Suenson
Politisk chef
4918 4706