Talstærkt fremmøde ved dialogmøde om fremtidens uddannelser til life science

Dialogmøde mellem industrien og uddannelsesverden satte fokus på fremtidens uddannelser indenfor life science-branchen. Det danske uddannelsesvæsen bør være en af løsningerne på arbejdskraftmanglen i life science.

Life science-industrien er i markant vækst, og manglen på kvalificeret arbejdskraft er stor. Derfor satte Medicoindustrien i samarbejde med ATV, Danish Life Science Cluster og Lif fokus på, hvordan man skaber de rigtige uddannelser til en karriere i life science.

Det skete ved et velbesøgt dialogmøde mellem repræsentanter fra industrien, uddannelsesinstitutionerne og myndighederne d. 12. oktober 2022 i Life Science Huset på Østerbro.

Medicoindustriens adm. direktør Peter Huntley gav sammen med koncernched i Lif Ida Sofie Jensen indledningsvis en indflyvning til, hvor life science-industrien er på vej hen. 

Efterfølgende blev der i mindre rundbordssamtaler drøftet kompetencebehov og uddannelsesopbygning i relation til tre områder i den danske life science-industri: 

  • Forskning og udvikling
  • Produktion
  • Anvendelse 

I den forbindelse holdte en lang række topledere fra danske medico-, pharma- og biotekvirksomheder samt nøglepersoner fra landets universiteter oplæg. Efterfølgende blev der drøftet konkrete forslag til, hvordan uddannelsesinstitutionerne i endnu højere grad end i dag kan være en af løsningerne på manglen på kloge hoveder i den danske life science-industri. 

Her blev en af konklusionerne, at dialogen mellem industrien og uddannelsesorganisationerne bør øges, at life sicience-industrien bør "brandes" i højere grad end i dag, samt at praktikforløb i stigende grad skal indgå i de uddannelser, som er adgangsgivende til en karriere i life science. 

I alt deltog 120 personer på tværs af industri, uddannelsesorganisationer og myndigheder. 

 

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Politisk konsulent og presse- og kommunikationsansvarlig
49184707