Tilmelding til MedTech Bridge

Nu kan din virksomhed tilmelde sig Medtech Bridge og få nemmere adgang til det amerikanske marked.

Tilmelding til MedTech Bridge

I januar 2019 besøgte en dansk delegation af Medtech Bridge-partnere, herunder Medicoindustrien, Medical Alley Association. Det var den formelle kick-off af alliancen. Det var en uge fyldt med besøg og møder med eksperter inden for innovation, finansiering, udviklings- og salgspartnerskaber og accelerator-forløb.   
 
Lige nu er der i MTB fokus på at udbrede kendskab til alliancen blandt danske virksomheder - både virksomheder der er veletableret i DK/EU såvel som start-ups. MTB er for alle, og der vil blive udviklet og tilbudt forskellige initiativer afhængig af virksomhedernes udfordring.

Tilmelding til MTB er gratis og foretages via www.medtechbridge.org Efter tilmeldingen afklares virksomhedens udfordringer og behov ifht US marked og forventninger til resultat og deltagelse i MTB aktiviteter afstemmes. 

Vil du vide mere om MedTech Bridge er du velkommen til at kontakte Kristina på email: kristina@medtechbridge.org eller telefon 2374 0041.

Formålet med MedTech Bridge (MTB) er at styrke danske medtech og digital health SMV’ers vækst- og eksportmuligheder samt skalering og positionering i USA – der er verdens største medtech marked.
Og der er et stort eksport- og skaleringspotentiale for danske virksomheder i US. Men lovgivning, regler, godkendelser samt sundhedssystemets opbygning er væsentlig forskellige fra Danmark og kræver indgående kendskab og troværdige netværk lokalt.

MTB vil formidle og vejlede om best-practice, skabe kompetence netværk, introducere partnerskaber, udvikle hands-on vækst programmer samt etablere kontakt til eksperter og mentornetværk. Ligeledes at kultivere en appetit og erfaringsudveksling omkring US marked og virksomhedsvækst blandt de danske medlemsvirksomheder. 

Medicoindustrien er partner og co-lead i samarbejde med DTU Business Healthcare på MTB. Industriens Fond har funded programmet. Det langsigtede mål er at udbrede programmet til også at inkludere andre centrale medtech-markeder – men først etableres initiativet og læringer i forhold til det amerikanske marked.
Som en vigtig alliancepartner, er der etableret samarbejdet med Medical Alley Association (MAA), der er brancheorganisation for medical device og digital health-industrien. Med samarbejdet med MAA får MTB adgang til et økosystem af førende virksomheder, hospitaler, policymakers, health insurers, finansering (Venture Capitalists) og eksperter, der ønsker internationalt samarbejde.

Medical Alley er verdens førende health technology cluster, med førende medtech-virksomheder som Medtronic, 3M, Boston Scientific, ECO lab; verdens førende hospital, MAYO Clinic, og verdens største private sundhedsforsikringsfirma (health insurance) United Health Group, der alle er placeret i Medical Alley, der er lokaliseret i staten Minnesota. Danske virksomheder har også etableret deres amerikanske hovedsæde i Medical Alley, som f.eks. Coloplast, GN Resound, Queue-it, Siteimprove og Cludo. 
Partnere i MTB er:

  • DTU Business – Healthcare (Lead), DK
  • Medicoindustrien (co-lead), DK
  • Medical Alley Association (Alliance partner i US - brancheorganisation)
  • Greater MSP – Erhversudviklingsorganisation I Minnesota, US
  • MedTech Innovation (innovationsnetværk), DK

I januar 2019 etableredes to hubs for MedTech Bridge – én i DK og én i US med base i Medical Alley, Minneapolis. I alt er der tre dedikerede personer, som varetager udviklingen af MTB – Lars Henrik Jensen (Program Direktør fra DTU Business), Kristina Jensen (Program manager, DK) og Amy Asbury (Program Manager, US). Kristina Jensen er Medicoindustriens repræsentant i MTB. Kristina har 20 års erfaring med innovation og international forretningsudvikling i medtech fra Coloplast, som selvstændig konsulent og bestyrelsesposter.