Mærkesag: Styrk incitamentet for samarbejde med hospitaler

Klinisk forskning er en af Danmarks absolutte styrkepositioner og en kilde til godt 2.000 fuldtidsstillinger i life science virksomhederne i Danmark.

Det er dog samtidig også en styrkeposition, der udfordres af stigende global konkurrence. Flere østeuropæiske og asiatiske lande kan i dag levere effektiv klinisk forskning af høj kvalitet, hvilket har medført, at der gennemføres stadigt flere kliniske forsøg i disse lande.

For danske medicovirksomheder er rammevilkårene for kliniske afprøvninger essentielle, da det er afgørende for udvikling af nye produkter at samarbejde tæt med de kliniske miljøer om test af medicinsk udstyr.

Det skyldes, at der i forbindelse med godkendelsen af  medicinsk udstyr kræves klinisk dokumentation for sikkerhed og ydeevne.

Derudover sikrer konkurrencedygtige rammevilkår for kliniske afprøvninger, at patienterne i det danske sundhedsvæsen får bedre adgang til den nyeste medicin, teknologi og dermed behandling af højere kvalitet.

Desværre kan det være en udfordring for sundhedsvæsenet at møde virksomhederne med det rette markeds- og forretningsmæssige tankesæt, da den enkelte hospitalsafdeling ikke har ressourcer og klare incitamenter til at prioritere udviklingssamarbejde med private virksomheder.

Etableringen af NEXT og den efterfølgende succes beviser at det med et effektivt offentligt-privat projekt er muligt at styrke samarbejdet.

Kontakt

fpm@medicoindustrien.dks billede
Frederik Pétursson Madsen
Innovationskonsulent
x