Få kontrol med den kritiske forretningsdokumentation – introduktion til records management

Sikker og effektiv håndtering af dokumentation og records er vitalt for medicovirksomheder i forbindelse med næsten alle processer og opgaver.

Formål og udbytte
Kristisk forretningsdokumentation kan være kontrakter, patenter, produktionsdata, transaktionsdata dokumentation fra R&D, HR, direktion og bestyrelse, innovation og strategi m.m. Kravene kommer fra FDA Part 11, standarder, lovgivning og i EU's kommende persondatareform stilles der mange krav til aktiv styring og kontrol med persondata. Persondataforordningen er en udfordring, da persondata i den digitale verden ligger spredt i systemer, arkiver, folders og Outlook. Records management er det nye ”sort”,  der understøtter kontrol med records, dokumenter og data i livscyklus.
 
Indhold
Der vil i løbet af dagen blive gennemgået cases, der alle har baggrund i virkelige situationer og hændelser og vi slutter med en lille workshop. Aktiv deltagelse er en forudsætning for et godt udbytte af kurset.
 
ISO 30300-serien har mange metoder og værktøjer til records management og efter kurset vil du have viden om:

  • Udarbejdelse af risikovurdering til records manegement - hvilken dokumentation der har størst værdi og bør prioriteres
  • Records management governance
  • Udarbejdelse af records retentionplaner og en kassationspolitikker
  • Klassifikation efter fortrolighed, emne og brugsscenarier
  • Metadatamodeller så søgning og lokalisering af records, dokumenter og data er mulig
  • Oprydning/clean-up  i data, dokumenter og records
  • Den praktiske håndtering af persondata i livscyklus og krav til systemer, der inderholder persondata.

 
Målgruppe
Alle, der arbejder med projekter, kvalitetssikring, IRP, kontrakter, digitalisering, R&D, records management, arkivering, dokumenthåndtering, IT eller andet, hvor dokumentation indgår som en del af arbejdet.
 
Underviser
Tine Weirsøe, Managing Partner, Scandinavian Information Audit

Kontakt

Morten Petersen
Kursuskoordinator
49184703