Medicoindustrien sætter fokus på medicobranchens regulatoriske udfordringer i Strasbourg

Under den seneste plenarsamling i Strasbourg drøftede Medicoindustrien branchens erhvervsklima og regulatoriske udfordringer med danske MEP’er.

"Det er nu eller aldrig, hvis vi vil fremtidssikre den europæiske medicobranche". Nogenlunde sådan har det lydt fra Medicoindustriens chef for politik og kommunikation Stellan Nørreskov Wulff og vicedirektør Lene Laursen på gangene, i MEP-baren og på diverse kontorer i Europa-Parlamentet i Strasbourg ifm. den seneste plenarsamling i Strasbourg d. 7.-10. oktober 2024.

Her har Medicoindustrien nemlig afholdt en række møder med centrale danske medlemmer af Europa-Parlamentet for at drøfte klimaet for medicobranchen.

For udfordringsbilledet er klokkeklart: Europa sakker alvorligt bagud i den globale konkurrence på medicoområdet, nyt og innovativt medicinsk udstyr lanceres i højere og højere grad i USA og Asien, og patienterne bliver taberne, fordi udviklingen af ny og livsvigtig sundhedsteknologi rykker væk fra Europa.

De mørke skyer truer ikke længere blot i horisonten, men har her og nu sat medicobranchen alvorligt tilbage i Europa. Det skyldes i overvejende grad de bureaukratiske benspænd og den alenlange certificeringsproces, der er fulgt i kølvandet på MDR og IVDR, som dræner innovationskræften på den europæiske scene.

Derfor er der på den helt korte bane behov for tiltag, der kan understøtte, at Europa igen bliver ledende i udviklingen af innovativt og patientsikkert medicinsk udstyr. Centrale elementer handler bl.a. om at fjerne de femårige recertificeringskrav for medicinsk udstyr, skabe en fast track for innovativt medicinsk udstyr i Europa og sikre større forudsigelighed i certificeringsprocessen.

På den lidt længere bane, men fortsat i indeværende valgperiode for Europa-Parlamentet, er en revision af MDR helt afgørende, så forudsigelighed, gennemsigtighed og innovationsfremme igen bliver en del af de regulatoriske rammebetingelser for den europæiske medicobranche.

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Chef for Politik og Kommunikation
49184707