Ny direktør på plads i Medicoindustrien

Mads Koch Hansen bliver ny direktør i Medicoindustrien. Han tiltræder stillingen d. 1. september 2024.

Det bliver speciallæge Mads Koch Hansen, som overtager direktørposten i Medicoindustrien. Han tiltræder stillingen d. 1. september 2024.

Mads Koch Hansen er uddannet speciallæge i anæstesiologi og intensivmedicin og har gennem hele sit arbejdsliv været engageret i styring og ledelse på alle niveauer af sundhedsvæsenet, senest som lægelig direktør for Sygehus Lillebælt, Vejle, Kolding og Middelfart fra 2015 til 2020.

Desuden har Mads Koch Hansen indgående erfaring fra den sundhedspolitiske verden, hvor han fra 2010 til 2015 var formand for Lægeforeningen. Siden 2020 har Mads Koch Hansen arbejdet som selvstændig konsulent og rådgiver på ledelsesplan, særligt indenfor sundhedssektoren.

Forperson for Medicoindustrien Rasmus Hother le Fevre udtaler:

 ”I Mads Koch Hansen får vi en direktør, som om nogen kan navigere i det danske sundhedsvæsen. Med en lang ledelsesmæssig erfaring fra sundhedssektoren og et skarpt blik for den sundhedspolitiske dagsorden passer Mads Koch Hansen godt til Medicoindustrien, der som organisation har styrket den politiske interessevaretagelse og synlighed i den offentlige debat betragteligt over de seneste år. Den rejse ser vi frem til at bygge videre på med Mads Koch Hansen ombord.”

Medicoindustriens kommende direktør Mads Koch Hansen udtaler:

”Jeg ser frem til at starte et nyt kapitel i mit arbejdsliv som repræsentant for den danske medicobranche. Som speciallæge i anæstesi og intensivmedicin kender jeg værdien af innovativt medicinsk udstyr, både for sundhedspersonalet, patienterne samt et effektivt og patientsikkert sundhedsvæsen. Derfor glæder jeg mig også til at varetage branchens interesser i tæt samarbejde med organisationens medlemmer, bestyrelsen og sekretariatet. På nationalt niveau skal vi styrke den værdibaserede tilgang, når medicinsk udstyr købes ind, mens vi på EU-niveau står overfor en revision af forordningen for medicinsk udstyr, der kræver fokus fra danske myndigheders side. EU mister i øjeblikket konkurrenceevne på medicoområdet, og her spiller Medicoindustrien en aktiv rolle i at sikre en innovationsdreven revision af forordningen.”

Direktørskiftet kommer efter, at Medicoindustriens nuværende direktør Peter Huntley i marts meldte ud, at han ønsker at drosle ned for sit arbejdsliv efter 12 år i spidsen for brancheorganisationen. Peter Huntley fratræder sin stilling med udgangen af juni 2024. Frem til Mads Koch Hansens tiltrædelse d. 1. september 2024 konstitueres vicedirektør Lene Laursen som direktør.

Medicoindustrien er brancheorganisation for producenter og leverandører af medicinsk udstyr og repræsenterer mere end 230 af Danmarks førende medicovirksomheder. I Danmark er Medicoindustrien fast høringsinstans for myndighederne i spørgsmål og sager, der angår branchen for medicinsk udstyr. På internationalt plan er Medicoindustrien centralt placeret i den europæiske brancheorganisation MedTech Europe.

Pressekontakt:
Stellan Nørreskov Wulff
Chef for Politik og Kommunikation
Tlf. nr.: +45 48 80 75 35
E-mail: snw@medicoindustrien.dk

Læs pressemeddelelsen her
Find pressebillede af Mads Koch Hansen her

Kontakt

snw@medicoindustrien.dks billede
Stellan Nørreskov Wulff
Chef for Politik og Kommunikation
49184707